Ha van bármilyen Xiaomi vagy a Xiaomi alá közvetlenül tartozó más márkájú smart home eszközöd, biztosan tudod, hogy ezeket az eszközöket a Mi Home alkalmazás kezeli. Ebben az útmutatóban megnézzük, hogyan oszthatod meg ezeket az okoseszközöket más háztartástagokkal, akik szintén szeretnék azokat a saját okostelefonjukról vezérelni.
A Mi Home alkalmazás és lehetőségei
A Mi Home alkalmazás, más néven Xiaomi Home, sokféle smart home eszközt tud csoportosítani. Ide tartoznak például kamerák, robotporszívók, különféle szenzorok, hőmérők, lámpák, izzók, routerek, párásítók, hangszórók és mások. Az alkalmazáshoz igazán rengeteg eszközt hozzáadhatsz.
Ha viszont bármilyen eszközt hozzáadsz a Mi Home alkalmazáshoz, csak a saját okostelefonodon, illetve a saját Xiaomi fiókodon keresztül férsz hozzá. Van a háztartásodban több tag is, aki szívesen vezérelné a robotporszívót, a kamerát vagy a világítást? A megoldás az eszközmegosztás.
Ez a funkció lehetővé teszi, hogy bármelyik eszközt megoszd, amelyet a saját fiókod alá adtál hozzá. Megoszthatsz külön eszközöket, vagy akár az egész otthonodat is egy vagy több emberrel. Annak a személynek, akivel meg akarod osztani a smart home eszközt, telepítenie kell a Mi Home alkalmazást, és létre kell hoznia egy Xiaomi fiókot.
Hogyan oszthatsz meg smart eszközt
Maga a folyamat nagyon egyszerű és gyors. A Mi Home alkalmazásban, amelyben hozzá van adva az az eszköz, amelyet meg akarsz osztani valakivel, válaszd a Profile. menüpontot. Megnyílik a fiókadataidat tartalmazó menü.
Kattints a Share (Megosztás) menüpontra, majd válaszd ki, hogy a teljes otthonodat szeretnéd megosztani, vagy csak egyes eszközöket.
A következő képernyőn látod a megosztható eszközök listáját. Válassz ki egyet közülük, majd a képernyő alján válaszd a Share device (Eszköz megosztása) lehetőséget.
A következő lépésben válaszd a Mi Account (Phone) lehetőséget, és add meg annak a személynek az e-mail címét, telefonszámát vagy ID-ját, akivel meg akarod osztani az eszközt. Ezután már csak kattints az OK gombra, majd erősítsd meg újra a választásodat. A te részedről ennyi.
Annak a személynek, akivel megosztottad az eszközt, erről értesítést kell kapnia. A megosztást el kell fogadnia, és ezután az eszköz megjelenik a megosztott eszközei között az alkalmazás kezdőképernyőjén. Az így megosztott eszközt ez a személy már nem tudja tovább megosztani. Minden eszközt csak abból a fiókból lehet megosztani, amelyhez az első párosításkor az alkalmazással hozzáadták.
Ne felejtsd el ugyanazt a régiót
Fontos megemlíteni, hogy minden fióknak, amelyiknek megosztott eszköze lesz, ugyanazt a régiót kell használnia. Ellenkező esetben az értesítések nem feltétlenül érkeznek meg.
Tudtad, hogy van ilyen funkció? Ha tetszik az útmutatónk, mindenképp oszd meg, hogy a barátaid és ismerőseid is tudjanak erről a remek lehetőségről. Iratkozz fel a hírlevelünkre, az értesítésekre, és kövesd a Facebook oldalunkat is.
Ne maradj le a legjobb kuponokról 📩
Iratkozz fel, és az új kuponokat e-mailben elküldjük, mielőtt lejárnak. Csak havonta egyszer küldjük — nincs spam.


















